Marleen en Joy schrijven

Studie & topsport? Het is me gelukt!


YESS!! Na 4 jaar ben ik afgestudeerd Pedagogisch Medewerker. Na veel pieken en dalen tijdens de studie heb ik toch eindelijk het diploma binnen.

Het jaar dat ik begon met full time trainen (elke dag 2x trainen) begon ik ook met de opleiding. Het liefst was ik alleen maar gaan trainen, maar ik was 16 en nog leerplichtig. Eenmaal begonnen aan de opleiding kwam ik er pas echt achter dat de combinatie erg lastig kan zijn.

Door de jaren heen vormde ik in mijn eentje een klas. Er werd dan gekeken wanneer ik vakken kon volgen of zelfstandig kon doen om maar niet al te veel training te missen. Erg fijn dat de opleiding dit voor mij mogelijk maakte. Maar de opleiding tot Pedagogisch Medewerkster is een praktische opleiding waarin in elk jaar een groot deel stage voorkomt.

De stageperiodes waren het zwaarste, elke dag had ik 2 trainingen in de ochtend en dan gelijk daarna van 14:00 tot 18:30 ging ik door naar stage. Ik vond het wel heel erg leuk want de kinderen gaven mij veel energie en liefde. Maar aan het einde van die dagen was ik toch helemaal gesloopt!

Buiten het feit dat ik nog leerplichtig was besefte ik dat het achter de hand hebben van een diploma erg belangrijk kan zijn. Bijvoorbeeld in het geval van een heftige blessure waardoor ik niet meer topsport zou kunnen beoefenen. Er zijn altijd risico’s en iets achter de hand hebben geeft dan toch een hoop rust. Ik ben blij dat ik dit heb gedaan, door de uren op stage en alles wat ik heb geleerd heb tijdens de studie ben ik ook als mens enorm gegroeid. En nu.. kan ik mij echt alleen maar focussen op trainen, eten en slapen.. haha!

#unstubbable #Tokio2020 #sprayzz #beachvolleybal #vaniersel #stubbe #dela #voorelkaar

Wij bedanken...

Voor het vertrouwen in ons team en de ondersteuning die zij ons willen bieden om topfit te zijn en te blijven!