Marleen en Joy schrijven

Dag 1 & 2 op de Fortaleza Open

Hallo allemaal!

Hier zijn we weer met een update. Laten we beginnen met de kwalificatie wedstrijden. In beide wedstrijden konden we een hoog niveau neerzetten. Maar zoals bij ieder nieuw team zakte het niveau ook wel eens in... Gelukkig kunnen we elkaar goed omhoog halen en trekken we elkaar door de moeilijke momenten heen! We zijn blij dat we de kans krijgen om hier te spelen en zoveel mogelijk wedstrijduren te maken. Met iedere wedstrijd die we spelen leren we weer bij.

Ons enthousiasme en onze dankbaarheid wordt opgepikt door de Braziliaanse pers! Op de website van de CVB verscheen het volgende artikel:

We zijn erg blij dat we de kans hebben gehad om deel te nemen aan een Braziliaans circuit. Het is geweldig dat we tegen sterke teams mogen spelen. Joy en ik zijn samen sinds december, dit is ons het derde toernooi samen, we kennen hier niet veel teams, dus elke wedstrijd zal een andere uitdaging zijn en we zullen altijd ons best doen, "zei Van Iersel, negende plaats op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

"Ik denk dat het niveau hier een beetje hoger ligt dan we gewend zijn in Nederland. Het is dus een manier om te groeien, een goede training voor de World Tour. We willen zo goed mogelijk spelen om zo ver mogelijk te komen. We genieten van het weer, in Nederland is het op dit moment erg koud en het is echt moeilijk ", zei Stubbe.

Over het algemeen krijgen we erg positieve reacties van de mensen om ons heen. En onze trainers staan iedere wedstrijd langs de lijn om ons aan te moedigen. Ook mag de coach in Brazilië tijdens de wedstrijd op het bankje zitten. Het is zo gaaf om dan met zijn drieën te zitten tijdens een time-out. We leren erg veel van Wesley. Een super positieve omgeving dus!

Vanmorgen speelden we de wedstrijd tegen Agatha-Duda. De eerste set verliep erg stroef. Het lukte niet iedere keer om een side out te maken en als we een bal verdedigden maakten we het niet af. Maar de tweede set ging een stuk beter! We kwamen een heel eind maar verloren de wedstrijd toch met 21-13 & 21-19.

Daarna speelden we op het heetst van de dag de wedstrijd om in het toernooi te blijven. Wat een knaller... We wonnen de eerste set met een ruime 21-12. Maar de tweede set... Laten we het daar maar niet meer over hebben. We kregen ons spel niet meer op tijd op de rit en verloren met 19-21. Maar de derde set gaven we niet op! Na een achterstand van twee punten in het eerste gedeelte van de derde set, een flinke discussie met de scheids over een antenne fout of niet, wonnen we met 15-12.

We mogen dus nog een rondje verder! Morgen spelen we tegen Josi-Lili om 9:50 (13:50 NL-tijd)

Het was een lange dag maar we hebben super veel geleerd! Nu is het tijd om lekker te gaan eten en slapen. We houden jullie op de hoogte!!

Liefs, Joy en Marleen

#MarleenvanIersel #JoyStubbe #DELA #Nederland #unstubbable #Tokyo2020 #voorelkaar #beachvolleybal

Wij bedanken...

Voor het vertrouwen in ons team en de ondersteuning die zij ons willen bieden om topfit te zijn en te blijven!