Marleen en Joy schrijven

Update: de eerste dagen en wedstrijden in Joao Pessoa!

Hallo allemaal! Weer een (wat meer uitgebreide) update vanuit het zonnige (oververhitte) Brazilie! Het is vanuit Joao Pessoa iets lastiger om jullie goed op de hoogte te houden omdat de Wi-Fi hier erg schaars is… En als er dan Wi-Fi is, dan duurt het uploaden van deze 500 tekens wel. heel. erg. lang. ;-)

Goed, we zijn afgelopen zaterdag doorgereisd naar Joao Pessoa. Een middelgrote stad tussen Fortaleza en Rio de Janeiro in. Het was een korte vlucht van anderhalf uur met daarna een (nogal) avontuurlijke autorit van 2 1/2 uur. Eenmaal aangekomen in Joao Pessoa bleek dat er iets mis was gegaan met de accommodatie waar we zouden verblijven. We troffen namelijk een slaapkamertje met twee twijfelaars aan in het appartement… Ah ja. Da’s niet handig ;-)

We zijn snel op zoek gegaan naar een andere oplossing en vonden via AirBnb een appartementje met 3 slaapkamers, keukentje en een woonkamer. Hier kunnen we wel een weekje vertoeven!

Zondag waren we lekker een dagje vrij, daar hebben we heerlijk van genoten. 300 metertjes lopen en we ploffen op het strand. Kokosnootje, boekje voor Joy, kleedje voor Julian, wat speelgoed, strandstoeltje en genieten maar. Het is hier erg gezellig op het strand. Hele families onder een parasol rond een koelbox. Leuke muziekjes op de achtergrond. Eettentjes langs de boulevard, goed te doen hier!

Maar, maandagochtend gingen we weer aan het werk. We begonnen met een pittige ochtendtraining van 2 uur. We speelden wedstrijdvormen tegen andere Braziliaanse teams die hier ook het toernooi spelen. In de middag zijn we op zoek gegaan naar een gym en hebben we een krachttraining gedaan. En.. dinsdag, zag er precies hetzelfde uit!

Vanmorgen begonnen we met de eerste kwalificatie wedstrijd op de CBVP 4e etappe in Joao Pessoa. We stonden op center court in de kookoven. Pfff wat was het heet. Vooral ik (Marleen) stond zwaar onder druk in deze wedstrijd. Het was lastig om in de hitte te spelen maar Joy sleepte me door de wedstrijd heen. We wonnen in twee sets maar het verschil was niet groot! We moesten voor elk puntje vechten!

In de tweede wedstrijd gingen we efficiënter om met de hitte en maakten we ons niet druk om de foutjes. We gaven gas als het nodig was en we wonnen deze wedstrijd ook in twee sets met 21-15 en 21-14.

We staan nu weer in het hoofdtoernooi, iets waar we weer blij mee zijn! Vooral omdat we nu weer meer wedstrijden kunnen spelen in de voorbereiding op volgende week.

We houden jullie (voor zover mogelijk) op de hoogte!

Liefs Marleen


Wij bedanken...

Voor het vertrouwen in ons team en de ondersteuning die zij ons willen bieden om topfit te zijn en te blijven!