Marleen en Joy schrijven

Fijne vakantie!? Huh?… de 5 grootste misverstanden over professioneel Beachvolleybal.


#1. We krijgen het vaak te horen... Fijne vakantie hè! nadat we verteld hebben dat we zes weken gaan trainen in Brazilië bijvoorbeeld... Ondanks dat we goed begrijpen dat mensen een tropische bestemming vaak linken aan een vakantie is het toch één van de grootste misverstanden over beachvolleybal. Want zes weken lang, zes dagen per week, twee a drie keer per dag trainen is hartstikke zwaar. Dan maken die palmbomen niet heel veel meer uit!

#2. Oh wauw, dus je hebt heel de wereld al gezien! Nou… alle vliegvelden zeker, vliegmaatschappijen ook wel veel. En hotels, die ook. Maar vooral veel beachvolleybalvelden. Want als we bijvoorbeeld een toernooi spelen in China, ga je van hotel naar velden met een shuttle en eet je in het hotel van het spelersbuffet. De Chinese muur? Die hebben wij nog nooit gezien!

#3. Maar moet je daarvoor iedere dag trainen dan? Jazeker, soms wel twee keer en vaak nog een krachttraining erbij. Ondanks dat beachvolleybal ook een recreatieve strandsport is, is het op hoog niveau fysiek zwaar. Het eist veel van je lijf. Bovendien is het een sport waarin de hoeveelheid uren die je maakt zeker meetelt!

#4. Volgens mij komen de mensen alleen maar kijken omdat jullie in bikini staan hoor! Of, vind je het zelf niet vervelend dat je in bikini moet? Nou, nee. Wij zouden het vervelend vinden om meer kleding aan te moeten! Want een, het is hartstikke warm. Twee, het zand zit overal en gaat met kleding alleen maar meer schuren en drie, die bikini houdt alles prima op zijn plaats! Natuurlijk ontkennen we niet dat er vast mannen (of vrouwen) op de tribune zitten voor het uitzicht maar ach, daar hebben wij geen last van. In een turnpakje zie je evenveel ;-) daar zitten er ook vast een boel te kijken voor het uitzicht!

#5. Oh dus je staat maar met zijn tweeën in het veld? Nou dat is toch super makkelijk scoren dan! Hey, speel je eens een potje beach mee? Kijken of je makkelijk kunt scoren ;-)

Zo! We hopen dat we jullie weer wat wijzer hebben gemaakt! :-D

Willen jullie zelf een keer beachvolleyball ervaren of meer te weten komen over ons? Vraag dan eens naar onze mogelijkheden voor een clinic of presentatie! Liefs Joy en Marleen

#fivb #marleenvaniersel #nederland #JoyStubbe #DELA #voorelkaar

Wij bedanken...

Voor het vertrouwen in ons team en de ondersteuning die zij ons willen bieden om topfit te zijn en te blijven!