Marleen en Joy schrijven

#update van Mersin naar Luzern... #vanhiertotTokyo

Hallo allemaal!

Vorige week begonnen we op donderdag ochtend om half 8 onze eerste wedstrijd tegen USA. Het is zeker geen excuus.. Maar jeetje wat was het vroeg! Om 5u de wekker zetten en wakker worden deed even zeer, maar na een koude douche konden we er tegenaan!

De eerste poule wedstrijd tegen USA liep niet helemaal soepel, na veel lange rally's en hard rennen bleven we weinig ballen scoren. We kregen ons spel niet op tijd weer op de rit en helaas verloren we de wedstrijd in twee sets.

Na dit kort te hebben verwerkt (want verliezen is nooit leuk) gingen we door. Vanaf dit moment was het alles of niets want elke wedstrijd die we nu zouden verliezen zou betekenen dat we uit het toernooi zouden liggen. Tanden op elkaar en gaan dus! Met een goede vechters mentaliteit gingen we de wedstrijden weer positief in en dit leverde winst op tegen Tsjechië en Canada!

Met deze winst kwamen we in de 8ste finale uit tegen Duitsland (Behrens - Ittlinger). Een pittige tegenstander die we ook in Fort Lauderdale tegenkwamen. Helaas waren de Duitsers ons ook deze keer weer net te goed en te slim af. We verloren deze wedstrijd en eindigden hiermee op een 9e plek in Mersin. Dit was natuurlijk niet het resultaat waar op we gehoopt hadden.

Verliezen is nooit leuk. Soms vragen mensen na een verloren wedstrijd aan je; het was jullie toernooi gewoon niet hè? Het is makkelijk om dan te zeggen, nee dat klopt. Maar zo zwart-wit is het niet altijd... Je verliest niet altijd omdat je slecht was en je wint niet altijd omdat je goed speelde. Verliezen of winnen heeft vele oorzaken. Het spel van de tegenstander, je eigen tactiek, vorm van de dag of de macht tot aanpassen aan de omstandigheden...

Belangrijker is om onszelf na winst en verlies goed te analyseren en te kijken waarom het resultaat is wat het was. Hiermee gaan we daarna aan de slag om door te zoeken naar het ultieme totdat niemand ons meer kan stoppen.

"You never fail, you always learn"

Nieuwe week. Nieuwe kansen.

We zijn nu Luzern waar we vanmorgen weer mochten knallen, en weer opzoek mogen naar ons beste zelf ;) De eerste wedstrijd is in ieder geval binnen!

Blijven jullie ons aanmoedigen? Dat helpt!

Liefs Joy


Wij bedanken...

Voor het vertrouwen in ons team en de ondersteuning die zij ons willen bieden om topfit te zijn en te blijven!