Marleen en Joy schrijven

Update: van Lucerne naar Itapema #vanhiertotTokyo


Two down, one to go! We zitten alweer in de derde week van ons blokje van drie toernooien achter elkaar. Afgelopen week hebben we in Lucerne gespeeld. Voor ons was deze week een hele vooruitgang ten opzichte van de week ervoor in Mersin, Turkije.

We hebben deze week een goed stabiel niveau gehaald wat ons tot de halve finales heeft gebracht! We speelden een goed eigen spel, konden dipjes in een wedstrijd snel omzetten en hadden goede service druk. In de halve finale tegen China trokken we helaas net aan het kortste eind. We speelden nog steeds een goede wedstrijd, maar konden op een paar belangrijke momenten niet het verschil maken. China maakte daar dankbaar gebruik van en wist de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de wedstrijd om de derde en vierde plaats troffen we Amerika. Deze meiden speelden een degelijke wedstrijd, maar de reden dat we niet wonnen lag toch echt bij onszelf. We haalden ons eigen niveau niet en gingen slordig om met kansen die we kregen. Helaas pindakaas! Opstaan, analyseren, leren en weer door! Want lang blijven treuren daar is niemand groot mee geworden :) En het volgende toernooi wacht al weer op ons. Na de laatste wedstrijd moesten we gelijk afscheid nemen van onze lieve familie die mee was gereisd naar Zwitserland en moesten we als een gek terug naar het hotel, tas inpakken en door naar het vliegveld! Vlucht gehaald! Van Lucerne met de auto naar Zürich, vervolgens vliegen van Zürich naar Lissabon naar Sao Paulo naar Florianopolis en vervolgens met de bus nog een uur naar Itapema.

Alles bij elkaar een reis van 28 uur! Aangekomen in Itapema was het nog te vroeg om te gaan slapen. We zijn gelijk maar even de gym ingedoken om ons lijf een beetje in beweging te brengen en de jetlag er uit te trainen. ‘S avonds was het nog even vechten tegen de slaap, maar om 20u moesten we er toch echt aan toegeven en doken we lekker ons bedje in! Vandaag en morgen staan er nog een aantal trainingen op het programma en donderdag mogen we weer aan de bak! De afgelopen twee weken kon onze coach Wesley helaas niet mee naar Turkije en Zwitserland vanwege andere verplichtingen. John, de vader van Joy, heeft ons uit de brand geholpen. Hij viel in voor Wesley en heeft ons super fijn geholpen deze weken. John bedankt! Hier in Itapema zijn we weer herenigd met Wesley en hopen we dat we het goede spel van de afgelopen toernooien door kunnen zetten in het komende 4-sterren toernooi. De top van de wereld is hier weer aanwezig, dus de lat ligt hoger. Wij hebben er super veel zin in! Duimen jullie weer voor ons?

Liefs,

Marleen


Wij bedanken...

Voor het vertrouwen in ons team en de ondersteuning die zij ons willen bieden om topfit te zijn en te blijven!