Marleen en Joy schrijven

Recap #vanhiertotTokyo - Seizoen 1


Hallo lieve allemaal! Na even wat radiostilte hier een blogje van Joy en Marleen. We vonden het wel weer tijd voor een update! Want.. wat een seizoen is het geweest. 2017-2018 was een spannend, gaaf, leerzaam maar ook heftig jaar voor ons allebei. We nemen jullie even mee in onze evaluatie ;-) Nadat we in november 2017 besloten een ander pad te gaan bewandelen richting Tokyo is er ontzettend veel op ons afgekomen. Ineens stonden we op eigen benen en daar kwam een hoop bij kijken. Want… hoe draai je eigenlijk een programma?… en hoe zit het met mensen die jij betaalt voor hun kunde (lees krachttrainer, coach, marketing, manager etc.). Hebben we dan nu mensen ‘in dienst’ en hoe gaan we daar dan mee om? Hoe zit het met hun contracten. Waar gaan we eigenlijk trainen en bovenal… hoe gaan we dit in godsnaam allemaal betalen…? Al gauw kwamen er vanuit allerlei hoeken helpende handen om ons de goede richting in te helpen.

Coöperatie DELA, reisorganisatie TUI en B&B Healthcare zijn hier reuzenhanden in geweest. Wat zijn wij dankbaar voor de reis die zij met ons willen maken. Het is in woorden niet uit te drukken wat het partnerschap met deze mooie bedrijven maar vooral deze mensen die hierin betrokken zijn, voor ons inhoudt. Ook Sportshop.com, Torq, Vision, Zonnebrillenshop, FERD Zien en Horen en FaberExposize hebben veel voor ons betekend in dit opstart jaar. Een jaar waarin we keihard hebben gewerkt om deze trein op een solide spoor te krijgen. En dat is aardig gelukt. We kijken met veel trots terug op wat we al hebben bereikt dit seizoen! Helaas zijn er natuurlijk ook altijd moeilijke momenten bij een eigen team starten. Je moet nadenken over hoe je alles in wil vullen, wat het beste is en daar keuzes in maken, moeilijke keuzes! Dat vereist ook goede communicatie, veel discussiëren en dat allemaal naast het harde trainen en presteren binnen de lijnen! Dat bleek soms nog wel een uitdaging :-) Daarnaast was er dit seizoen nog een grote tegenvaller. Rondom het toernooi in Ostrava - Polen scheurde Joy een flink stuk af van haar lage buikspier. Een spier van 1,8 cm was gescheurd tot 1,4 cm… Terug gekomen in Nederland werd Joy geweldig opgevangen door ons medische team bij B&B Healthcare. In overleg met hen besloten we om twee toernooien er uit te halen en alle toernooien daarna gedoseerd te gaan spelen. Geen sprong serve. Geen harde aanvallen. Niet reiken naar de bal. Maar dat is natuurlijk best lastig… Want een topsporter met beperkingen?.. daar maak je niemand blij mee. Dit was een flinke klap. We waren hard op weg naar onze piek, we waren sterk, gemotiveerd en helemaal klaar voor die podiumplaatsen.. Helaas. Toch een stapje terug en roeien met de riemen die we hebben! D

Na het EK stonden er nog een aantal toernooien op het programma waaronder het NK. Met twee mindere toernooien in Wenen en Moskou, waar ‘de koek een beetje op was’, waren we vastberaden om de Nederlandse titel binnen te slepen. We mochten weer volle bak trainen, Joy was hersteld, we hadden een paar dagen rust gehad.. We gingen ervoor. En met resultaat! We mogen ons dit jaar Nederlands Kampioen noemen!

En nu? Zijn we even op vakantie geweest, genieten we onwijs van het King of the Court avontuur waar we nu op zijn en gebruiken we de tijd die we hier samen hebben om de lijnen voor seizoen 2018 - 2019 uit te zetten. We hebben een plan hoe ons ideale begeleidingsteam er uit zou moeten zien. Onze begroting is nog niet rond om dit te realiseren, dus als iemand dit leest die denkt… Ik ga mee naar Tokyo met deze toffe meiden…? Meld je!

Twee dingen zijn zeker. 1. Het wordt weer super gaaf! 2. Wij geven nooit op. Blijven jullie ons volgen? Liefs, Joy en Marleen

#sportshopcom #coöperatiedela #tui #TORQ #Vision #zonnebrillenshopnl

Wij bedanken...

Voor het vertrouwen in ons team en de ondersteuning die zij ons willen bieden om topfit te zijn en te blijven!